Naziv operacije: JUDO V PRLEKIJI NA DALJAVO

Akronim operacije: JUDO NA DALEČ

Celotna vrednost operacije: 50.033,04 EUR

Predviden znesek sofinanciranja: 37.690,49 EUR

Vodilni partner: Prleška judo zveza

Partnerja: Daja, storitve in svetovanje, Darija Zemljič Vrbančič s.p., Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Opis operacije:

S pripravo spletnega video programa treningov za naše člane bomo lahko omogočili otrokom, ki so vključeni v program treningov (Judo vrtec, Mala šola juda in Judo šola), in starostnikom (predvsem ženske) v Prlekiji, da se bodo lahko gibali in telesno udejstvovali tudi izven terminov vadbe v telovadnici. Vadbe ni mogoče vedno izvesti, prav tako pa se člani iz različnih razlogov ne morejo vedno udeležiti treningov na lokaciji. Z novim produktom jim bomo omogočili, da postanejo aktivni tudi doma, hkrati pa lahko v vadbo vključijo še kakšnega svojega prijatelja ali družinskega člana, mamo, babico, sestro, očeta…, da bo le – ta bolj zabavna. V vadbo vključujemo dve najranljivejši skupini, to sta otroci in starostniki. V času odraščanja otroci potrebujejo veliko gibanja, da se primerno razvijejo njihove kosti in mišice, hkrati pa telesna vadba pomaga pri razvoju možganov in izboljšuje koncentracijo. Na drugi strani spektra so starostniki, ki potrebujejo dovolj gibanja, da ohranjajo svoj mišični tonus in krepijo kosti. Z izvedbo delavnic se bo starostnikom tudi približala uporaba moderne tehnologije za uporabo video vsebin. Ob izvajanju dodatnega treninga doma se bo zmanjšal ogljični odtis, saj vadečim ne bo vedno potrebno prihajati v športne dvorane in bodo dodaten trening lahko opravili doma.

Pričakovani učinek projekta je omogočanje dodatnega treninga in aktivne vadbe čim večjemu številu otrok, njihovih staršev oz. drugih družinskih članov v Prlekiji. Pričakovani učinek projekta, ki zajema starostnike, je njihova nadaljnja vključenost v vadbo in ohranjanje ter izboljševanje fizične pripravljenosti, kakor tudi medgeneracijsko sodelovanje ob vadbi z vnuki. V projekt bodo vključeni otroci in starostniki (predvsem ženske), ki so že obstoječi člani klubov pod okriljem Prleške judo zveze in bodo vključeni tudi v samo pripravo programa, pozneje pa jim bodo video treningi na razpolago kot dodatna oblika treninga. V sklopu operacije bomo dosegli naslednje kazalnike učinka: izdelali bomo nov produkt, izvedli izobraževanje v obliki 2 delavnic za uporabnike spletne strani. V operacijo bomo vključili 120 udeležencev iz ranljivih skupin (predšolske otroke, šolske otroke prvih dveh triad, starostnike (predvsem ženske).

Operacija JUDO NA DALEČ je v skladu s cilji Strategije lokalnega razvoja za LAS Prlekija in prispeva k naslednjemu cilju te Strategije:

TP4 Večja vključenost mladih, žensk in drugih ranljivih skupin

Aktivnosti v operaciji JUDO NA DALEČ prispevajo k vključevanju ranljivih skupin v družbeno življenje in socialne storitve.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Dodatne informacije: www.eu-skladi.si in www.las-prlekija.com