JUDO REKREACIJA


KOMU JE NAMENJENA VADBA?

Program judo rekreacija jev prvi vrsti namenjen vsem, ki želijo ostati aktivni – ne glede na starost.

Prav tako je vadba primerna za vse, ki želijo napredovati po pasovih, vaditi kate, se naučiti padati ali pa se samo rekreirati.


ZAKAJ JUDO?

Ustanovitelj juda – Jigoro Kano je bil ugleden japonski pedagog, mojster borilnih veščin in ustanovitelj borilne veščine judo. Bil je majhen in šibek otrok, zato se je začel zanimati za samoobrambo in telesno pripravljenost. Leta 1882 je vzpostavil svoj sistem borilnih veščin, ki je temeljil na načelih največje učinkovitosti z najmanjšim naporom. Zasnoval ga je kot način telesne, ter še bolj pomembno kot način mentalne in moralne vzgoje in tako v prvi vrsti ni bil namenjen za tekmovanje, vendar za osebno rast.  Poimenoval ga je “judo”, kar pomeni “nežna pot” ali “mehka pot”. Iz tega sledi, da je judo primeren za vsakogar.

Vadečim poleg uradnih in neuradnih nastopih na tekmovanjih omogočamo in spodbujamo, da ostanejo v stiku z judom tudi v drugih vlogah kot tekmovalci in se izobražujejo v sferi juda kot sodniki, trenerji in funkcionarji, ter tako ostanejo aktivni v judo športu.


KAKO POTEKA VADBA?

Organizirana vadba poteka dvakrat tedensko po 90 minut in temelji na izboljšanju psiho-fizične kondicije, druženju, sprostitvi in zabavi.

Predznanje juda ni pogoj za vključitev v to skupino, saj skupaj treniramo tako začetniki, tisti s predznanjem ter veterani-mojstri juda. Treningi so prilagojeni in namenjeni vsem:

  • Začetnikom, ki bi se radi spoznali z našim športom in se naučili novih judo tehnik in pravil, predvsem pa so treningi prilagojeni sposobnostim vadečih.
  • Tistim s predznanjem, ki so se v mlajših letih ukvarjali z judom; sedaj pa želijo rekreativno nadaljevati z vadbo, ali celo opraviti izpite za višje pasove.
  • Mojstrom in veteranom juda (30+ let), ki bi radi nadgradili znanje in ostali v stiku z razvojem juda. Na treningu pomagajo vsem začetnikom pri učenju osnovnih tehnik ter hkrati skrbijo za svojo telesno pripravljenost.

Na prvi trening s seboj prinesite:

  • spodnji del trenirke in majico s kratkimi rokavi (posodili vam bomo rabljeno kimono, s katero trenirate, dokler se ne odločite za vpis).Za redne treninge kasneje kupite svojo kimono (judo-gi),
  • pijačo (najbolje vodo ali izotonični napitek).
Z vami bodo strokovno usposobljeni TRENERJI JUDA (klikni za opis).

Za urnik vadbe, kontakt in vpis, klikni na lokacijo, kjer bi želeli obiskovati vadbo.